A vegades llegim articles que valen la pena ser compartits, sobretot si es tracta de la seguretat dels nostres fills i filles.

Hi ha un tema que sempre ens ha preocupat als pares i mares, la cadireta del cotxe, i a conseq√ľ√®ncia, el mili√≥ de preguntes que ens fem a l’hora de decidir-nos entre una o una altra. Ser√† segura? Quina √©s la cadireta millor del mercat? El meu nen/nena viatjar√† protegit/da? Quin √©s el seient del cotxe m√©s adequat per instal¬∑lar-la? Els cinturons i arnesos, com s’han d’ajustar correctament? Els fabricants ens faciliten molta informaci√≥, per√≤, als pares i mares, ens agrada escoltar veus d’altres que es troben en la mateixa situaci√≥, i si a m√©s, s√≥n persones que per la seva traject√≤ria professional han viscut moltes situacions on una instal¬∑laci√≥ correcta de les cadiretes ha estat definitiva en la seguretat d’un petit o petita en un accident de tr√†nsit… Doncs llegim el seu consell, almenys amb atenci√≥.

Aquest √©s el cas d’una parella de param√®dics, que han volgut compartir, a la seva p√†gina web, alguns consells basats en la seva experi√®ncia professional assistint accidents de tr√†nsit, on de vegades hi ha hagut menors implicats. Volen compartir el que han vist i experimentat en el seu treball sobre cadiretes de cotxe infantils.

Comenten que els pares i mares busquem caracter√≠stiques de seguretat, classificacions i ressenyes i ens preocupa si ens podem permetre la millor cadireta, per√≤, ells adverteixen que no importa la quantitat de diners que gastem en una cadireta de cotxe, si no tibem fermament els arnesos de la cadireta d’auto perqu√® no quedin fluixos i no ajustem correctament al nostre fill o filla a la seva cadireta. Expliquin que hi ha aspectes molt importants tamb√© a tenir en compte una vegada triada la cadireta, i que en els seus m√©s de 20 anys d’experi√®ncia en carretera, com a param√®dics d’emerg√®ncia, no han vist a un sol nen, perjudicat en un accident de cotxe, on hagu√©s anat subjecte adequadament a la seva cadireta.

Segons la seva experi√®ncia, la difer√®ncia m√©s gran entre la seguretat d’un nen o nena √©s tibar, fermament, els arnesos de la cadireta, que no pugui treure els bra√ßos a trav√©s d’ells i que no porti roba voluminosa que impedeixi una bona subjecci√≥.

Llavors, recomanen, molt ajustats els arnesos, que el nen no pugui treure els braços per ells i poca roba, millor sense jaqueta, així els arnesos de la cadireta estaran bé a prop del seu cos, protegint correctament al nen o nena.
Afirmen que no estan dient que aquest sigui l’√ļnic factor en la prevenci√≥ de lesions, que hi ha molta recerca per fer una c√≤pia de seguretat del que √©s i no √©s segur, per√≤ que en la seva experi√®ncia, aix√≤ √©s el que han vist. Que els seients de cotxe tenen incre√Įbles dissenys de seguretat ara, estan dissenyats per protegir-los mentre roden i s√≥n llan√ßats en un accident. Per√≤ nom√©s poden fer-ho si el nen est√† cordat adequadament.

Aix√≠ que la pr√≤xima vegada que cordi al seu fill, pregunten… estaria segur de voltejar-ho de cap per avall en la seva cadireta ara mateix?

Font:

What You Need To Know About Infant Car Seats

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *